Русе – Бран – Брашов – Синая- Букурещ

92fb11eb16

Букурещ - Синая - Брашов / 2 дни

 

 Дати:  2014: 22.03; 05.04; 01.05; 24.05;21.06; 19.07; 16.08; 18.10; 15.11; 13.12.


1 Ден: Тръгване от Русе в 6.30 ч. от паркинга на Централна жп гара Отпътуване за Бран. Пристигане към обяд и посещение на замъка „Бран" т.н. Замък на граф Дракула, средновековна крепост, построена в края на 14 в., върху стръмна скала.Свободно време в Бран за разглеждане на Замъка и обяд. Отпътуване за Брашов – Пешеходна обиколка на града и забележителностите: Общинския площад, със сградата на Общината, Черната църква – най – голямата готическа катедрала в Източна Европа, Старото кметство, кратка разходка в центъра на града. Свободно време. Отпътуване за Синая - перлата на Карпатите! Свободно време в Синая.Нощувка в хотел 2-3 звезди в Синая или Брашов. Фолклорна вечер - по желание.

 

2 Ден: Закуска. Посещение на Кралския замък Пелеш – резиденцията на първата румънска кралска двойка Карол І и кралица Елизабета, с екскурзовод. По желание – посещение на манастира Синая, който се намира в близост да замъка. Отпътуване за Букурещ - панорамно се преминава с автобуса по старата търговска улица Каля Викторией, където може да се видят едни от най – красивите сгради в Букурещ – Музеят на музиката, Площадът на революцията, Атенеума/Филхармонията/, Бившият кралски Дворец – настоящата Художествена галерия,Националният Исторически Музей, Сградата на Парламента и др. По желание посещение на църквата „Св. Св. Константин и Елена", където се намират мощите на Свети Димитър Басарбовски. Свободно време. Отпътуване за България.

 

Цена: 109 лв. цена на турист с тръгване от Русе, от Габрово – 129 лв

 

Отстъпка за деца до 12 год. – 10 лв. от цената за възрастен

Доплащане за еденична стая – 24 лева

 

Цената включва:

- 1 нощувкa със закуска хотел 2/3* в Синая или Брашов

- транспорт с микробус/ автобус 2/3* - според записания брой туристи

- екскурзоводско обсужване по маршрута

- в замъка Пелеш обиколка с екскурзовод на първият етаж на двореца – продължителност 45 минути

 

Цената не включва:

- Фолклорна вечер – 15 EUR;

- Таксите за музеите и дворците

- Медицинска застраховка /прави се по желание, срещу допълнително заплащане/

 

Такси за музеите:

1.Замъка на Дракула : Възрастни - 20 леи, ученици - 5 леи, студенти – 10 леи, пенсионери- 15 леи 2.Замъка Пелеш : Възрастни – 20 леи, деца – 5 леи

Фолклорната вечер се провежда в традиционен ресторант, където се свири румънска музика на живо. В цената е включена вечера по меню: студено предястие,топло предястие/румънски сърми и мамалига/, основно месно блюдо с гарнитура, десерт, вино, безалкохолни напитки/

За да се реализира фолклорната вечер е необходимо да се заяви при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като се изисква определен минимум туристи.

КУРС ЛЕЯ/ЛЕВ – 1 лея около 50 ст.

Студентите които искат да ползват намаление за таксите на музеите, трябва да носят със себе си студентска карта, която да представят при поискване!Учениците за да ползват намаление също трябва да представят ученическа карта!

При необходимост фирмата си запазва правото да променя реда на посещеваните обекти, както и при невъзможност да се посети дадена забележителност, да я замести с алтернативна такава!

 

Агенцията си запазва правото на промени на цената и последователността на програмата по независещи от нея причини и при недостигнат минимален брой туристи и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие. За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 5 дни преди датата на отпътуване.

АГЕНЦИЯТА е сключила застраховка "Отговорност на Туроператора" с ЗК АРМЕЕЦ, София, Застрахователна полица № 1128013150000166416

ТУРОПЕРАТОРА не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до страната поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !