ЛОЗАНА – ЖЕНЕВА – ВЕВЕ – МОНТРЬО – МИЛАНО- ЛЮБЛЯНА

300px-Ljubljana-skylineЕкскурзията включва 1 нощувка в околностите на Загреб/Отожеч, 3 нощувки в Лозана или околности, 1 нощувка в околностите на Милано/Бергамо и богата екскурзоводска програма в Лозана, Женева, Веве, Монтрьо, замъка Шийон, Милано, Любляна. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 2 или 3 звезди.

 

ПЪРВИ ДЕН –  Отпътуване от Русе - 00.01 ч. – от Русе – трансфер Русе – София за тези, които желаят / 05.00 ч. – отпътуване от София/ –Дневен преход – Сърбия, Хърватска и част от Словения. Вечерта настаняване в хотел в района на Отожеч/Любляна. Настаняване. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН –Закуска. Сутринта отпътуване за Швейцария. Вечерта пристигане в хотела в околностите на Женева/Лозана. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН –  Закуска. Разглеждане на Женева – залива с 140-метровия фонтан и бреговете на езерото – разходка по кея на Мон Блан – десния бряг на езерото, острова на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател, разглеждане на стария град – „Плас Ньов", „Плас дю Бур-дьо-Фур", катедралата Сен Пиер, известна в протестантския свят с това, че тук се е намирало училището на Калвин, къщата Тавел, Кметството, „Гран' Рю". Възможност за разходка с корабче по езерото и обяд. Отпътуване за Лозана. Разходка по крайбрежния булевард на квартала „Уши", където сe намира Олимпийският музей, живописно разположен на брега на Женевското езеро, с фонтани, парк, тераса с неповторима гледка към езерото. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН –  Закуска. Разглеждане на Веве (живописно градче, разположено на езерото, в подножието на Савойските Алпи). Ще видите паметника на Чарли Чаплин на брега на Женевското eзеро, напомнящ факта, че в Корсие-сюр-Веве големият артист е живял от 1952 г до смъртта си през 1977 г. Разглеждане на Монтрьо с прекрасните му дворци и вили от периода на Бел Епок, превръщащи Монтрьо и неговата околност в „швейцарския лазурен бряг". Посещение на замъка Шийон, построен върху скалист остров, отразяващ силуета си в огледалните води на езерото. Нощувка околностите на Женева/Лозана. Следобед – свободно време и възможност за посещение на градчето , където се добива най-лековитата изворна минерална вода – ЕВиан. Нощувка.

 

ПЕТИ ДЕН –  Закуска. 08.00ч. - отпътуване за Милано/Бергамо/Пиаченца. Ранния следобед - пристигане в Милано. Разглеждане на забележителностите на Милано – Катедралата, галерията Виктор-Емануил 2, паметника Леонардо да Винчи, Ла СКала /отвън/, замъка Сфорца /отвън/. Настаняване в хотела в околностите на МИлано. Нощувка.

 

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за България с преминаване през Любляна – пешеходна разходка из столицата на Словения Драконовия мост, Площада на Републиката, при възможност посещение на Замъкът в Любляна /входа за двора и сувенирния магазин е безплатен/.

 

СЕДМИ ДЕН – - Пристигане в Русе около обяд.

 

695.00 ЧОВЕК /ПРИ ГРУПА МИН. 40 ЧОВЕКА/ - потвърдена!

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС 3*, ПЪТНИ И МИТНИЧЕСКИ ТАКСИ, 5 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛИ 2/3* В ПЕРИФЕРИИТЕ НА ГРАДОВЕТЕ, МЕД. ЗАСТРАХОВКА НА ЛИЦА ДО 65Г., ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ПЪТ С РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ГРАДОВЕ

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ, МЕД. ЗАСТРАХОВКА ЗА ЛИЦА НАД 65Г – ДОПЛАЩАНЕ – 15 ЛЕВА .

ЗАБЕЛЕЖКА: при посещение на Швейцария, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в швейцарски франкове, от България.

 

КУРС НА БНБ : 1 CHF = 1.61639 BGN

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40 човека

 

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие. За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания.

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

 

АГЕНЦИЯТА е сключила застраховка "Отговорност на Туроператора" с ЗК АРМЕЕЦ, София, Застрахователна полица № 1128013150000166416

 

АГЕНЦИЯТА не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до страната поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !

 

ЗАБЕЛЕЖКА: АГЕНЦИЯТА си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за промяна на цената до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.