Корфу

Corfu-1

 22.08.2014г.


1 Ден: Отпътуване от Русе в 21.00 ч. – РУ; по маршрут Кулата - Игуменица. Разходка из град Янина - крепостта Али Паша и манастира Панделимонос. Трансфер с ферибот до остров Корфу - най-посещаваният гръцки остров в Йонийско море, известен с пясъчните си плажове, византийски храмове и екзотична растителност. Пристигане вечерта. Настаняване. Нощувка.

 

2 Ден: Закуска. Туристическа програма в Корфу с местен екскурзовод (минимум 4 ч.): посещение на двореца “Ахилион” – лятната резиденция на императрица Елизабет, построена през 1890 г. в чест на Ахил – любимият герой на императрицата. Отпътуване за Канони – малък полуостров на юг от Керкира. Тук се намира малък хълм, известен като Мишият остров. Легендата разказва, че на този корабоподобен остров са останките на кораб, превърнат в камък от ядосания бог Посейдон, след като екипажът го предизвикал като върнал Одисей в Итака. Пешеходна разходка в столицата Керкирас местен екскурзовод: площад "Еспланада" – сърцето на града и най-големият площад на Балканите; галерията с арките "Листон" – едно от най- романтичните кътчета на града, копие на парижката улица „Риволи”; Старата крепост, свързана с венецианската окупация; дворецът „Св. Св. Георги и Михаил”, където днес се помещава музеят на азиатското изкуство; църквата „Св. Спиридон” – закрилник на града, спасявал го от чума, глад и турско нашествие. Свободно време. Туристическа програма по желание: разходка с корабче в залива на Корфу и представление с морски лъвове. Нощувка.

 

3 Ден: Закуска. Целодневна екскурзия: Палеокастрица – един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира “Палеокастрица” – великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Свободно време за плаж. По желание и предварителна заявка - разходка до пещерите на Палеокастрица с корабче със специална кабина на 2 метра под водата. Отпътуване за Сидари. Фотопауза при Канала на любовта. Свободно време в Сидари. По желание и предварителна заявка – гръцка вечер. Нощувка.

 

4 Ден: Закуска. Свободен ден. Екскурзия до Сидари/прекрасен курорт в северната част на острова, където брегът е глинест и е живописно изваян от морето, тук се намира природната забележителност "Каналът на любовта"/ и Касиопи /пристанище и рибарско селище, днес курортно селище в северната част на острова/ - доплащане 25 лева на човек - екскурзията се заявява и заплаща в България и се организира при минимум 25 човека. Нощувка

 

5 Ден: Закуска. Отпътуване от Корфу с ферибот. Разходка из град Янина - крепостта Али Паша и манастира Панделимонос. Посещение на Гробницата - музей на Филип II - бащата на Александър Македонски във Вергина. Пристигане в Русе.

 

Цена: 430 лв. / при минимум 40 човека/

 

Цената включва:

- транспорт с комфортен туристически автобус
- 3 нощувки със закуски в хотел *** на остров Корфу;
- пешеходна разходка в столицата на остров Корфу и посещение на двореца „Ахилион” с местен екскурзовод;
- екскурзия до Палеокастрица и Сидари с Канала на любовта;
- фериботни такси и билети;
- застраховка „Помощ при пътуване в чужбина";
- екскурзоводско обслужване.

 

Цената не включва:

- входни такси за двореца “Ахилион” (4 EUR - групов билет), Старата крепост (6 EUR), комбиниран билет за Aрхеологическия музей, Старата крепост и Mузея на азиатското изкуство (около 8 EUR); разходка с корабче в залива на Корфу и представление с морски лъвове (продължителност 1 час) при минимум 20 туристи. (корабчето се предлага през месеците май, юни, септември и октомври); 29.00 лева, разходка до пещерите на Палеокастрица с корабче със специална кабина на 2 метра под водата; 20.00 лева
гръцка вечер на Корфу; 50.00 лева
- входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие. За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

АГЕНЦИЯТА е сключила застраховка "Отговорност на Туроператора" с ЗК АРМЕЕЦ, София, Застрахователна полица № 1128013150000166416

АГЕНЦИЯТА не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до страната поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини!

ЗАБЕЛЕЖКА: АГЕНЦИЯТА си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за промяна на цената до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.