Мармарис

marmaris night


 

1 Ден: Русе – Айвалък. Отпътуване предната вечер от Русе в 22:00 ч. за Турция. Преминаване с ферибот през протока Дарданелите.
Вечерта пристигане в Айвалък и настаняване в хотел в курортната зона на Айвалък. Възможност за вечерна разходка. Вечеря и нощувка.


2 Ден: Айвалък – Приене - Милет - Дидим - Мармарис. Закуска. Отпътуване за Мармарис. По пътя посещение на Храма на Атина и Агората в древния град Приене. Разглеждане на Амфитеатъра и руините на древния град Милет – люлката на античната гръцка философия и Храма на Аполон в Дидим. Привечер настаняване в хотел в Мармарис. Вечеря и нощувка.


3 Ден: Мармарис - залива Далян и острова на Клеопатра. Закуска. Свободно време за плаж или по желание целодневна разходка с яхта в залива на Мармарис или екзотична екскурзия до “Далян - приказния залив на гигантските костенурки Карета-Карета” с кални бани и пътешествие с лодка по река Далян.
Вечеря и нощувка в Мармарис.


4 Ден: Мармарис – остров Родос. Закуска. Свободно време за плаж или по желание целодневна екскурзия до остров Родос. Отпътуване с ферибот за остров Родос – най-големият от Додеканезите, наречен “Слънчевият остров” и “Островът на светлината”, заради многобройните слънчеви дни. Разглеждане на забележителностите на острова. Постете руините на Родоския колос, едно от старите седем чудеса на света. Разглеждане на Акропола, съперничещ си в древността с този в древна Атина. Средновековни замъци и венециански дворци, рицарски легенди и мистичността на Великите магистри се сливат в приказката за Родос.
Връщане в Мармарис. Вечеря и нощувка


5 ден: Мармарис – Бодрум – Бергама - Айвалък. Закуска. Отпътуване за Айвалък. Разглеждане на Бергама, древния град Пергамон е прочут с библиотеката съхранявала над 200 000 ръкописа . Пристигане в Айвалък и панорамна обиколка на града с автобуса. Фотопауза от хълма край града – Трапезата на Дявола, откъдето се разкрива удивителна панорама към остров Лезбос и многобройните островчета в залива на Айвалък.
Настаняване в хотел в Айвалък. Вечеря и нощувка


6 Ден: Айвалък - Русе. Закуска. Отпътуване за България. Нощен преход.


7 Ден: Русе. Пристигане в Русе рано сутринта.

 

 

Цена: 480 лв.

 

Цената включва:
- 5 нощувки със закуски и вечери в хотели 3* - три в Мармарис, две в Айвалък
- транспорт с лицензиран автобус 3* (климатик, видеосистема, минибар)
- екскурзовод на български език

 

Цената не включва:
- таксите за музеите и други лични забележителности
- разходен от личен характер
- eкскурзия до Бергама – 33 Евро
- eкскурзия по река Далян с включен обяд– 26 Евро
- eкскурзия до остров Родос – 48 Евро

 

Необходими документи: Валидна лична карта или задграничен паспорт. За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи и задграничния паспорт или личната карта.

Агенцията си запазва правото на промени на цената и последователността на програмата по независещи от нея причини и при недостигнат минимален брой туристи и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 15 или 40 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие. За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания.

АГЕНЦИЯТА е сключила застраховка "Отговорност на Туроператора" със ЗК АРМЕЕЦ, София, Застрахователна полица № 1228013150000277255

ТУРОПЕРАТОРА не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до страната поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !