ЗАЛЦБУРГ, ИНСБРУК, МЮНХЕН, БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ, ВИЕНА

8 дни/6 нощ – Залцбург – 1, Инсбрук 1, Мюнхен 2, Виена 2

30/05 - Отпътуване от Русе – РУ в 21,00 часа. Нощен преход.

31/05 – ПЪРВИ ДЕН – Пристигане в района на Залцбург. Настаняване в хотел. Нощувка.

01/06 - ВТОРИ ДЕН Закуска. Разглеждане  на забележителностите на града с екскурзовод: “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата “Св.Петър”, гробището „Св.Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденцплац”, “Моцартплац”, градините на двореца Мирабел.

Възможност за посещение на замъка Хьоензалцбург -  най-добре запазената средновековна крепост в Европа. Отпътуване за Инсбрук - Настаняване в хотел в околностите на града. Нощувка.

 

02/06 - ТРЕТИ ДЕН Закуска. Разглеждане на забележителностите на Инсбрук – стария град – „Мария-Терезиен щрасе”, колоната на Св. Ана, кулата Щаттурн, къщата със странното име „Златния покрив”, Хелбингхаус, Катедралата „Св. Якоб”, двореца Хофбург (отвън), църквата Хофкирхе с мавзолея на император Максимилиян. Отпътуване от Инсбрук. Разглеждане на замъка Линдерхоф, любимо място за усамотение на Людвик II. Продължаване към замъците Хьоеншвангау и Нойшванщайн, гордостта на Бавария. Разглеждане на Нойшванщайн. От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 30 мин. ходене пеша, а до замъка Хьоеншвангау – 10 мин. Има възможност да се придвижите с файтони или със специален автобус – совалка. При посещение на Нойшванщайн, трябва да имате предвид, че между първия и втория етаж на замъка има 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Усилията Ви, обаче, ще бъдат възнаградени с възхитителни алпийски пейзажи, на фона на които силуетите на замъците Ви връщат в детството – ще се почувствате сякаш сте в приказка на Шарл Перо. Свободно време за снимки в двора на замъка Хьоеншвангау. Отпътуване за Мюнхен. Пристигане, настаняване. Нощувка.

03/06 - ЧЕТВЪРТИ ДЕНЗакуска. Разглеждане на Мюнхен - „Карлсплац”, Михаелскирхе, Фрауенкирхе, „Марианплац” с Кметството, Старата и/или Новата Пинакотека, Резиденцията, Вратата на победата, Катедралата “Св. Богородица” Възможност за посещение на Дворецът Нимфенбург. Свободно време. Нощувка.

04/06 - ПЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за град Берхесгаден – панорамни снимки на кралското езерото Кьонигзее и възможност за посещение на комплексът Оберзалцберг и “Орловото гнездо” – резиденция на Хитлер. Отпътуване за Мелк. Разглеждане на бенедиктинското абатство в Мелк (прототип на манастира-крепост, където се развива действието в романа на Умберто Еко „Името на розата”), разположено на скалист хълм над Дунава, и отразяващо разцвета на бароковото изкуство в Австрия. Посещение на замъка Шалабург – прекрасен планински дворец, пазещ останки от сгради в романски стил, готически параклис и един от най-красивите ренесансови дворове с аркади в Австрия. Продължаване за Виена – настаняване в хотел /ПЕРИФЕРЕН/. Нощувка.

05/06 - ШЕСТИ ДЕН Закуска. Панорамна обиколка на Виена / с екскурзовод: двореца Белведере, Ринга - двореца Хофбург - ОТВЪН, паметника на Мария-Терезия, Операта,  Парламента,  Кметството,  Университета, къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер. Пешеходна разходка из стария град:ул. „Грабен”,  Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Посещение на двореца Хофбург – Сребърната съкровищница, музея Сиси, Кайзерските апартаменти. Възможност за вечеря в ресторант в Гринцинг или нощна разходка и вечеря в автентичен ресторант в старата градска част. Нощувка.

06/06 - СЕДМИ ДЕН – Закуска. Посещение на музеи - Музея на каляските, дворецът Белведере, двореца Шьонбрун с доплащане в България за предварителна заявка и екскурзовод, а не на място + такса за вход, която е около 12 евро, се плаща на място). Свободно време и възможност за посещение на ПРАТЕРА. Отпътуване за България с нощен преход. Пристигане в Русе на другия ден – 07/06.